Eva Eastwood / Min Melodi.

1. Jimmy, Jimmy
2. När Kärleken Kom
3. Världens Lyckligaste Man
4. Vad Vet Väl Hon
5. Tjocka Släkten
6. Han För Mig
7. Min Melodi
8. Man Bör Vara Två
9. 100 Koppar Kaffe
10. Det Är Som Det Är
11. Den Snubben
12. Hör Upp

Eva Eastwood TV spot - Click Here

Att Eva Eastwood går sin egen väg på den svenska musikscenen är närmast ett understatement. Som ingen annan har hon kryssat mellan 50-talsdoftande svensk rockabilly och modern rock så framgångsrikt att Eva Eastwood numera är ett namn bland 50-talshjältar som Elvis Presley, Wanda Jackson och Carl Perkins på Rockabilly Hall of Fame i USA.

”Min melodi” är ännu ett bevis på att hon gör skäl för titeln som Sveriges okrönta rockabillydrottning. Med tolv nya låtar som hämtar kraften från den första rock’n’roll-explosionen i mitten av 50-talet visar Eva att hennes låtskrivarkreativitet är intakt.

- Jag älskar att skriva och ibland kan det bli flera låtar om dagen. Det är aldrig svårt, de bara kommer. Men det beror nog på att det känns så lustfyllt att göra musik. Jag är lycklig som får hålla på med det roligaste jag vet, skrattar Eva.

”Min melodi” består av tolv låtar som drar åt ett tydligare rockabillyhåll än tidigare. Hennes förra album ”Åh, vilken skiva” från 2012 blev Grammisnominerad, dock i kategorin ”Årets dansband”, en stämpel som man kan diskutera både länge och väl.

- Till den här skivan känner jag att vi har dragit lite tydligare åt rockabillyhållet än tidigare, både vad gäller låtar, attityd och soundet i studion. Ingen av oss var ju med på 50-talet och vi har väl inte velat blåstirra på exakt hur man gjorde då, men lite mer energi från den tiden finns nog med här, säger en nöjd Eva.

Resultatet hörs redan i inledande ”Jimmy, Jimmy”, som Eva själv pekar ut som en av hennes personliga favoriter på plattan – och som hon tror kan bli en ”plåtdunkarfavorit” när sommaren kommer och raggarbilarna ger sig ut på vägarna. (Ordet ”plåtdunkarfavorit” finns knappast i Svenska akademiens ordlista, men tänk raggarbil med nervevade rutor och arm som dunkar i takt med musiken mot plåten, så är du på rätt spår).

Andra blivande Eastwood-klassiker är den bitterljuva ”Vad vet väl hon”, ”Han för mig” och ”Världens lyckligaste man”, en låt som alla småbarnsföräldrar nog kan känna igen sig i. Plattan är (som vanligt) inspelad i Strawberry-studion i Töreboda med Eva själv på sång, gitarr och kör, samt ett delvis nytt Major Keys bestående av veteranerna Frank Snow (piano och keyboard) och Mats Arnesén (trummor) samt nytillskotten Chris Bergström (gitarr) och Paul Hintz (kontrabas).

Med över 600 egna låtar registrerade hos Stim (och massor av idéer, utkast och kassetter som ständigt dyker upp i nya lådor) fortsätter en av Sveriges mest produktiva artister att skriva sin egen melodi.

Eva Eastwoods liv i repris – detta har hänt:

1999:
Eva debuterar som rockabillysångerska och blir via fyra hårdsvängande album med gruppen The Major Keys en favoritartist hos den svårflörtade svenska retropubliken.

2004-2005:
Med första svenska albumet ”En ny stil i stan” lyckas Eva som ingen annan återuppliva känslan av sent svenskt 50-tal, som om ljudet av en Siw Malmqvist-LP från 1959 plötsligt hade börjat strömma ut ur transistorradion.
När hon sommaren 2005 framför ”Vårt liv i repris” i tv-programmet ”Allsång på Skansen” blir hon även ett namn för den breda hemmapubliken.

2006-2009:
Eva byter stil och går från rockabilly till svensk schlager-retro till tung modern countryblues – vilket de som har sett Eva live vet att hon alltid har blandat och haft på sin repertoar.

Albumet ”Ton Of Heart” (2006) följs av ”Well, Well, Well” 2008 och ”The Beat Goes On” 2009. De tre albumen med engelska texter visar inte bara upp Evas mångsidiga låtskrivarförmåga, dessutom säljer de ovanligt bra i en tid när skivförsäljningen hade börjat dala. ”Well, Well, Well” rusar t ex rakt upp på den svenska försäljningslistans andraplats.

2010:
Eva tilldelas hemstaden Örebros musikpris Millencolin Music Prize.

2011:
Eva längtar tillbaka till känslan av svenskt 50-tal med folkparker och raggarbilar. Albumet ”Lyckost” går in på försäljningslistans andraplats och är rena Twistpåsen för alla som är svaga för svensk retropop med nylonskjortor, vippande prickiga kjolar och tidig rock’n’roll. Och än en gång succé med sin speciella stil i ”Allsång på Skansen”.

”För mig har det aldrig varit något problem att blanda olika musikaliska stilar eller varva svenska texter med engelska. Det har alltid känts som jag, fast lite olika sidor av det jag gillar. Men jag fick ofta höra att visst var det bra med de engelska låtarna…men det var ju inte som ’En ny stil i stan’. Och till slut tänkte jag: ”nä, nu är det dags för en platta på svenska igen”.

Samma år gör Sveriges rock’n’roll-legend Jerry Williams comeback med ”Alright”, första nya albumet på nio år. Eva bidrar med en av plattans mest spelade hits, ”Cancel The Wedding”. ”Jag är verkligen stolt över att en legend som Jerry valde en av mina låtar”, säger Eva.

2012:
Nya svenska plattan ”Åh, vilken skiva” går även den in som tvåa på försäljningslistan, blir nominerad till en Grammis och görs dessutom i engelska systerversionen ”Oh, what a party”.

2015:
Eva och de svenska doo wop-veteranerna The Boppers har stött på varandra mycket ute på livescenen och bestämmer sig för att göra något tillsammans. Resultatet blir en fin version av Evas ”They Never Know”.

2016:
Efter fyra års uppehåll har Eva samlat på sig ett starkt startfält med låtar och vässat sin rockabillyattityd. ”Min melodi” kommer ut ungefär samtidigt som Eva ger sig ut på vägarna med The Major Keys. Sommaren 2016 är räddad.