The Refreshments / Christmas Wishes - The Best Of Rock'n'Roll X-Mas.

1. Christmas Wishes *
2. The X-Mas Race *
3. What a Merry Christmas This Could Be *
4. Rock´n´Roll X-Mas 3.41 **
5. Santa´s Gonna Rock 3.43 ***
6. Blue Christmas 2.47 **
7. Santa Looked a Lot Like Daddy 2.13 ***
8. Merry X-Mas Everybody 3.19 ***
9. At Christmas Time *
10. I´m The Real Santa 3.05 **
11. The Time I Miss You The Most 4.32 **
12. Run Rudolph Run 3.49 **
13. Santa Bring My Baby Back To Me 2.22 ***
14. Jingle Bell Rock 1.59 **
15. I Want a New Baby For Christmas 2.31 **
16. She´s In Love With Santa 3.07 ***
17. I Can´t Have a Merry Christmas 3.55 **
18. The Billy Goat 3.53 **
19. Christmas Must Be Tonight *
20. White Christmas 2.36 **

*New Recordings **From the CD album “Rock´n´Roll X-Mas” ***From the CD album “Christmas Spirits”

The Refreshments behöver knappast presenteras närmare. Med en halv miljon sålda cd, tolv guldskivor och två platina har bandet nått fler skivköpare än något annat renodlat rock’n’roll-band i Sverige de senaste åren – och efter 3 300 spelningar i mer än 20 år har de i princip träffat halva Sverige också.

Sedan november 2003 har de lyst upp vintermörkret med den årliga julturnén ”Rock’n’Roll X-mas”. Och jularna 2003 och 2007 satte dessutom de platina- och guldsäljande julrockplattorna ”Rock’n’Roll X-mas” och ”Christmas Spirits” extra fart på långdansen i de svenska stugorna.

Nu är det åter dags för The Refreshments att skruva upp volymen så att det fladdrar till i stearinljusen. Nya julskivan ”Christmas Wishes” är något av en trillingnöt i pralinasken; de bästa låtarna från ”Rock’n’Roll X-mas”, de bästa låtarna från ”Christmas Spirits” – och så fem nyinspelade julhits på det.

Men det finns fler nyheter på ”Christmas Wishes”. De fem nyinspelade låtarna blir t ex skivpremiär för bandets nye gitarrist Jonas Göransson. Och vilken bekantskap - lyssna bara hur kaxigt han presenterar sig med sina skönt släpiga rock’n’roll-licks i ”X-mas Race” eller det superläckra countrytwanget i ”What A Merry Christmas This Could Be”. I övrigt är det samma supersvängiga besättning som tidigare: Joakim Arnell (bas/sång), Micke Finell (sax/sång/gitarr), Mats Forsberg (trummor) och Johan ”J.B” Blohm (piano/sång).

Bandets främste låtskrivare Joakim Arnell har skrivit tre av de nyinspelade låtarna – singeln ”Christmas Wishes” samt ”X-mas Race” och ”At Christmas Time”. ”Christmas Must Be Tonight” är en lätt upprockad tolkning av The Bands 33 år gamla julklassiker och ”What A Merry Christmas This Could Be” görs i en tagning som lutar sig aningen mer mot George Straits 80-talsversion än originalet med Willie Nelson från 1965. Fem nya tomtebloss och resten gamla fina julgranskulor. Det är en hel del att hänga i granen.